Bewerken in Excel

Vanuit de lijstpagina’s in Dynamics 365 Business Central heb je de optie ‘Bewerken in Excel’. Met deze functie is het mogelijk om de data in Business Central te bewerken. Vanuit Excel wordt er een verbinding gemaakt met Business Central. De gegevens worden gedownload in Excel. Na het bewerken, toevoegen en verwijderen van gegevens kan je het weer publiceren naar Business Central.

Er zijn situaties waarbij dit erg handig is. Denk als voorbeeld aan een nieuw seizoen. Het kan zijn dat je de modellen van een oud seizoen wilt kopiëren naar een nieuw seizoen onder een nieuw nummer. Zie in deze video hoe dat in zijn werk gaat:

De functie ‘Bewerken in Excel’ is niet voor iedereen geschikt. Iemand die niet zo handig is in Excel zou onbedoeld data kunnen wijzigen, toevoegen of verwijderen. Door het inrichten van de juiste machtigingen kan je zelf bepalen wie deze functie wel of niet tot zijn beschikking heeft.

Documentatie van Microsoft over deze functie: Weergeven en bewerken in Excel vanuit Business Central (bevat video) – Business Central | Microsoft Learn

Meer weten over de integratie tussen Dynamics 365 Business Central en Excel? Neem contact met ons op en probeer het gratis 14 dagen uit!

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound